Linda en Daniel in Mexico

Wednesday, July 20, 2005

Oaxaca en Zipolite!!




Een zonnige groet vanuit Zipolite!!

Aangezien Daniel zijn foto´s aan het uploaden is hier een stukje van Linda over onze avonturen. Want dat zijn er heel wat dus ik zal het saaie stukje over ruines bla bla maar een beetje overslaan. Want we waren dus vanuit Mexico City met de bus naar Oaxaca gegaan, maar denk niet dat dat goed kan gaan, onze eerste busrit dus op een gegeven moment bij de tweede film knalde er iets en jahoor er was iets kapot waardoor we nog maar 30 km per uur gingen, de laatste 4 uur dus met 30 km per uur over de wegen naar Oaxaca gegaan pfffft. Om half twe snachts kwamen we vervolgens aan om erachter gekomen dat het hostel dat Daniel verkeerd had geboekt zelfs bij een telefonische reservatie geen plaats had... Maarr we hoefden niet op straat te slapen, gewoon door naar het volgende hostel, dat gelukkig wel plaats had!!

De volgende dag naar de ruines gegaan blablabla, mooie historie blabla en terug bier gedronken blabla.

En de volgende dag naar het GUELAGUETZA!! Dat was echt een superfeest, een auditorium met duizenden mensen die allemaal naar de dansen gingen kijken. Vooral de dans waar de vrouwen stier waren en de mannen torrero waren was super! En die waar de mannen een kus probeerden te stelen van de vrouwen ook!!

Natuurlijk hadden wij ons prima voorbereid met Mezcal en een zakje sprinkhanen, helemaal op zijn Mexicaans met strooien hoeden! En ik vind zelfs een cocosnoot vanuit het podium! Mijn dag kon niet meer stuk!! Het geheel werd afgesloten met een optocht naar het centrum en vuurwerk.

De volgende dag op naar Zipolite!! In een airco busje waar het lekkende water en de wind de airzo waren onderweg, dwars door de bergen, wolken en natuurlijk regen in de bergen en opgevouwen achterin was het een trip to remember... Maar het was het waard!! En nu liggen we op het strand in de hangmatten als Amigos del Sol!!! Cheers!!

3 Comments:

  • Ik ben jaloers! Volgend jaar ga ik ook..

    By Anonymous Anonymous, at 8:31 AM, July 24, 2005  

  • Zelfs in Muenchen, waar toch meestal alles beter is, regent het nu de hele tijd. En sollicitatiebrieven schrijven in het Duits is ook al geen pretje (begin me nu ook te realiseren dat er op de middelbare school nog een andere reden was waarom ik duits niet leuk vond, niet alleen vanwege een hork van een leraar, maar ook vanwege het feit dat ik het niet zomaar - zonder er hard voor te werken - goed kan...).

    Kortom, ook stinkjaloers!

    By Blogger Thijs, at 1:08 AM, July 25, 2005  

  • araban.blogspot.com is very informative. The article is very professionally written. I enjoy reading araban.blogspot.com every day.
    no fax loans
    canadian payday loans

    By Anonymous Anonymous, at 3:04 PM, November 24, 2009  

Post a Comment

<< Home